Reisroute

Aankomst

Vertrek

1

Amsterdam (Nederland)  

-

17:00

Zelfs al ligt de belangrijkste haven in Rotterdam en het hart van de administratie in Den Haag, toch is Amsterdam de echte hoofdstad van Nederland: een miljoen inwoners en een niet aflatende stroom toeristen.

2

… Plezier op zee …

-

-

3

Bergen (Noorwegen)

8:00

17:00

Hoewel dit de tweede belangrijkste stad van Noorwegen is, is hij interessanter dan Oslo dankzij bepaalde architecturale en historische aspecten die de stad een eigen karakter geven. De ligging is bijzonder. Bergen, dat tussen een heuvel en de zeven bergen errond ligt, ziet uit op een jachthaven, wat voor een mix van traditie en moderne aantrekkingskracht zorgt.

4

Geiranger (Noorwegen)

8:00

15:00

Geiranger heeft zijn naam aan een fjord gegeven: dit stadje domineert de top ervan, waar zich aan de andere kant een smalle en zeer lange vallei uitstrekt, die een bijzonder treffende gelijkenis heeft met de omtrek van een fjord. Dit is zonder twijfel één van de mooiste valleien van heel Noorwegen. Geiranger leeft bijna uitsluitend van het toerisme, van de visvangst op zalm in de binnenwateren en de vangst van heken.

4

Hellesylt (Noorwegen)

17:00

18:00

"De top van het land van de fjorden": dit is een benaming die bijzonder goed past bij de Noord-Europese fjordenregio. De hele streek biedt een indrukwekkend panorama van de buitengewone kenmerken van deze fjorden en hun natuur: de Geirangerfjord, de fjord bij uitstek, de Hj Rundfjord, die door geologen vergeleken wordt met het schip van een gotische kathedraal.

5

Andalsnes (Noorwegen)

7:00

18:00

Andalsnes is een stadje in de buurt van Romsdalsfjord, op de oevers van de rivier Rauma, bekend voor zijn zalm. Hier wordt vissen nog beschouwd als een activiteit waaruit inkomsten worden gehaald, maar het bijzondere kenmerk van Andasnes is zijn rijke platteland, waar de landbouw zeer intens is. Niet ver van de gletsjers, de eeuwige sneeuw en de legendarische muur van Trollwall.

6

Olden (Noorwegen)

8:00

18:00

Olden leeft van de landbouw en het toerisme. Nochtans heeft deze stad een unieke geografische ligging, waardoor het één van de beste referentiepunten van de Nordfjord wordt, de fjord die zich honderden kilometer ver door het koude landschap van Noorwegen wringt. Olden heeft een vallei en een meer en biedt een uitzicht op een uitzonderlijk mooie en ontroerende natuur.

7

Flam (Noorwegen)

8:00

18:00

Dit is een authentieke stad. Vanop Flam kunt u de buitengewone Noorse fjorden bewonderen. De stad is het vertrekpunt voor een weg die een waar technisch meesterwerk is, opgehangen tussen rotsen, fjorden en de zee. Het tafereel van de watervallen van Stalheimfossen en Sivlefoss, die in de nabijgelegen Naeroy vallei liggen, is ook heel bijzonder.

8

Stavanger (Noorwegen)

9:00

19:00

Als Europese cultuurhoofdstad in 2008 is het één van de rijkste havens aan de Noorse zuidwestkust. De typische omgeving leent zich uitstekend voor fietstochtjes langs de beroemde fjorden van het land.

9

… Plezier op zee …

-

-

10

Amsterdam (Nederland)

8:00

-