10 miljoenste cruisepassagier Savona ontvangt wereldcruise van Costa Cruises

Door Marco, op 23 november 2015

Costa Luminosa scheepsnaam

De Italiaanse stad Savona verwelkomde afgelopen weekend haar 10 miljoenste cruisepassagier. Deze bijzondere mijlpaal werd bereikt na minder dan 20 jaar. In 1996 was de Costa Riviera het eerste cruiseschip die de Ligurische haven aandeed. De Italiaanse passagier Paola Braschi van Genua was de gelukkige. Zij was samen met haar man en twee kinderen op een 8-daagse cruise in de Middellandse Zee op het cruiseschip Costa Diadema van Costa Cruises. Als cadeau ontving ze een hut op de wereldcruise van het cruiseschip Costa Luminosa. Deze 98-daagse cruise start op 2 september 2016 vanuit Savona en doet 5 continenten aan. Van de gemeente ontving ze daarnaast een kaart waarmee ze tot eind 2016 gratis toegang heeft tot alle musea in de stad waardoor ze de culturele en artistieke erfgoed van Savona kan ontdekken.

Sinds 1996 is het aantal cruisepassagiers in Savona voortdurend toegenomen. Dat is voornamelijk dankzij de aanwezigheid van cruiseschepen van Costa Cruises. Volgens CLIA Europa was Savona vorig jaar de vierde belangrijkste cruisehaven in Italie met ongeveer een miljoen passagiers. Belangrijke mijlpalen in deze periode waren de inauguratie van de Palacrociere terminal in 2003, de bouw van de derde ligplaats in 2008 en de opening van de tweede Palacrociere terminal in november 2014. Over de periode 2003-2015 hebben Costa Cruises en het Havenbedrijf Savona

bijna 30 miljoen euro geïnvesteerd in Savona.

Bron: Cruisereiziger.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek diverse kerstmarkten met Costa Cruises

Tijdens een cruise aan boord van de schepen van Costa Cruises beleef je gegarandeerd een speciale kerst. Gedurende de cruises vaar je langs mediterrane steden die geheel in kerstsfeer zijn gehuld. Maak kennis met de kersttradities van Barcelona en maak een traditionele avondmis mee van de paus in Rome.

Santons in Marseille
Tot en met 31 december staat de kerstmarkt in Marseille op Place Gabriel Péri waar meer dan 30 ambachtslieden hun unieke producten verkopen. Bijzonder is de Foire aux Santons. Santons zijn symbolische handgemaakte figuurtjes waar de kerststalletje in de Provence vol van staan. Dagelijks laten de echte ‘Santonniers’ hun werk zien op Place Général de Gaulle.

Caga Tio in Barcelona
De oudste en bekendste kerstmarkt in Barcelona is de Fira de Santa Llúcia. Catalanen kopen hier de zogenaamde ‘Caga Tió’, een boomstam met een vriendelijk gezicht die hoort bij de Catalaanse kerstviering. Tevens zijn de markten Fira de Nadal, bij de Sagrada Familia, en Mostra d’Artesans de la Ribera de moeite waard.

Schaatsen in Palma de Mallorca
Heb jij ooit gedacht te schaatsen in Spanje? In Palma bij Parc de Ses Estacions kan het! Ook staat de jaarlijkse Kerst en Drie Koningen markt dit jaar weer vol met prachtige kraampjes en geniet je van Spaanse lekkernijen.

Presepi in Napels
Presepi, een kerststal met de voorstelling van de geboorte van Jezus, behoort tot Italië’s populairste kerstdecoraties. Napels staat bekend om de mooist gemaakte Presepi. Op de bekende Via San Gregorio Armeno in het historische centrum van Napels is een markt geheel gewijd aan kunstige kerststallen.

Paus Franciscus in Rome
Tijdens de 7-daagse kerstcruise in het westelijk Middellandse Zeegebied met de Costa Fascinosa kun je op 25 december de traditionele kerstavondmis van Paus Franciscus bijwonen op het  Sint-Pietersplein. Verder ga je tijdens deze cruise aan wal in verschillende Italiaanse steden waar je over de prachtige kerstmarkten kan struinen en lokale specialiteiten proeft.

Traditionele kerstgerechten aan boord
Ook aan boord van de schepen van Costa wordt er genoten van de feestdagen. Op alle Costa schepen staan traditionele Italiaanse kerstgerechten op het menu zoals ‘Cappelletti in brodo’, gebraden kalkoen en uiteraard de bekende ‘Panettone’ en nog veel meer lekkernijen.

 bron : cruise-informatie.nl
 

ZOEKEN

Top 10 wat te doen aan boord van nieuwe state-of-the-art schip Costa Diadema

Op 7 november 2014 wordt het nieuwste Costa Cruises schip de Costa Diadema, ook wel ‘Regina del Mediterraneo’ genoemd, groots gedoopt. Wereldse allure, ultramodern en met een ongekend aanbod aan entertainment.  Luisteren naar live muziek, musicals kijken in het Emerald Theater en spectaculaire films in 4D zien, varend langs Cinque Terre, Napels, Marseille, Mallorca en Barcelona. Een top 10 wat te doen aan boord.

1. Swim & dance
De grootste pool area heeft een uitschuifbaar glazen dak en is ’s avonds het toneel voor ‘Under de stars’ entertainment. Denk aan Costa's populaire ‘La Notte Bianca’, MOB dance of indrukwekkende tenoren. Met muziekconcerten of  DJ’s verandert het geheel in een dance pool party.
2. 1100 m2 boetieks & designershops
Kijk, geniet en koop designerkleding op de Portobello Market piazza, het hart van een 1100 m2 gebied met designerstores en retail outlets.
3. Country rock cruisin’
Helemaal nieuw is de Country Rock Club. Luisteren in een ‘clubbish’ omgeving naar country-klassiekers. Inclusief tribute concerten van legendarische rockbands en country line dancing.
4. Musical ‘Flavors of Italy’ in drie verdiepingen tellend Emerald Theater
De musical ‘Flavors of Italy’  is een van de vier geplande theaterproducties. Verwacht een verfijnde combinatie van kunst, opera, cinema, fashion en een blik op Italiaanse tradities en levensstijl. Met thema’s als het carnaval van Venetië, de Vespa mythe en het San Remo muziekfestival.
5. Internationale productie Feel the Beat
‘Feel the Beat’ is een opvallende internationale productie die diverse muziekstijlen combineert. Een bonte mix van dans, hiphop, jazz, Braziliaanse samba, Ierse dans en een vleug Bollywood.
6. Spektakel in 4D Cinema en Grand Prix races
Voor volwassenen en kinderen is er een 4DCinema met films waarin alle zintuigen aan het werk worden gezet. Snelheidsduivels gaan naar de Grand Prix race car simulator die races nabootst op de beste internationale racetracks.
7. Actie bij Laser Maze
Nieuw bij Costa Cruises is Star Laser met diverse interactieve laser games, waaronder de ‘Laser Maze’. Laveer tussen laserstralen door zonder ze aan te raken. Leuk voor kinderen en volwassenen.
8. Gamers & virtual reality
Videogame-adepten duiken, naast in een van de zwembaden, in de virtual reality wereld van de nieuwste generatie games in de adrenaline verhogende video arcade area.
9. Spin Master games
De gratis, kleurrijke Squok Club is speciaal voor kinderen. Met onder meer bekende Spin Master games zoals Meccano en Spy Gear covert mission kits waarmee kinderen zich een echte spion voelen. Voor de allerkleinste tekenkunstenaars  is er het magische Aquadoodle.
10. Mini-Olympische Spelen
Aan dek is een apart gedeelte exclusief gereserveerd voor kinderen, met een zwembad, een galjoen en een groot speelkasteel van drie verdiepingen hoog. Daarnaast is er iedere dag een programma gevuld met leuke activiteiten als schat zoeken, body painting, kostuumparades of de mini-Olympics.

==============================================================================================

11-12-2012

Costa Cruises begint aan bouw grootste schip van de vloot

Vandaag is begonnen aan de bouw van de Costa Diadema. Deze gaat plaats bieden aan 4.947 gasten en is daarmee tevens het grootste cruiseschip dat vaart onder Italiaanse vlag. In het droogdok van scheepswerf Fincantieri in Marghera (Venetië) is vandaag een ceremonie gewijd aan het plaatsen van het eerste blok van het toekomstige vlaggenschip van Costa Cruises. Dit eerste blok weegt ongeveer 504 ton, meet 15.7 bij 29 meter en vormt het middengedeelte van het schip. De verdere constructie en inrichting duurt nog tot 30 oktober 2014, de geplande afleveringsdatum. Het Costa Diadema project geeft werk aan 1000 scheepswerfwerknemers en nog eens 2500 werknemers uit diverse andere sectoren. Bij de bouw zijn namelijk ongeveer 400 andere bedrijven betrokken, voornamelijk op het gebied van de inrichting van het schip. Costa Cruises investeert ongeveer 550 miljoen euro in het nieuwe vlaggenschip.

Costa Crociere CEO Michael Thamm zegt: “De bouw van de Costa Diadema is een tastbare inzet op toekomstige groei van ons bedrijf. Het is niet alleen voor ons belangrijk, maar voor Italië in het algemeen en voor Venetië in het bijzonder. De Costa Diadema bevestigt de samenwerking met Fincantieri, die al resulteerde in de bouw van tien nieuwe schepen voor ons sinds 2000, waarmee in totaal 5 miljard euro gemoeid is.”

De Costa Diadema wordt het grootste schip dat vaart onder Italiaanse vlag: 132.500 bruto tonnage, 306 meter lang, 37.2 meter breed, 4.947 aantal gasten, 1.253 bemanningsleden en 1.854 hutten. De Costa Diadema zal extra uitnodigend zijn, zowel van binnen als van buiten, met exclusieve innovaties op het gebied van de keuken, entertainment en technologie.

24-2-2-2012

Metamorfose Costa Romantica

  Van eind oktober 2011 tot eind januari 2012 ondergaat de Costa Romantica een gigantische metamorfose. Het schip van cruisemaatschappij Costa Cruises zal na de opknapbeurt van 90 miljoen euro voortaan door het leven gaan als Costa neoRomantica    

 Voor interieur foto's  zie cruiseschepen(foto's) gemaakt na een bezoek aan de Romatica

                                                

 

21-11-2011  Bron  Cruisetravel

Costa Cruises kondigt nieuwste aanwinst Costa Voyager aan

De komst van dit schip past goed in het beleid wat Costa Cruises wil voeren. Zij willen namelijk een veelzijdige vloot met verschillende afmetingen en eigenschappen om de gasten een reeks nieuwe vaarroutes aan te kunnen bieden.
Dit nieuwe schip is dan ook perfect, want dankzij een aantal technische karakteristieken die het schip bezit is het erg geschikt om te cruisen op de Rode Zee. De Rode Zee is een nieuwe bestemming die Costa aanbiedt sinds afgelopen winter.

De eerste officiële cruise die het schip gaat maken voor Costa vindt plaats op 20 november 2012 en is een 15-daagse reis met vertrek vanaf Savona. Het schip vaart dan naar Sharm el-Sheikh, gelegen aan de Rode Zee. Vanaf 5 december 2011 tot eind 2012 biedt de Costa Voyager weekcruises aan in de Rode Zee met vertrek op maandagen vanaf Sharm el-Sheikh. Gedurende de cruise maakt het schip een stop in Eilat (Israël), Aqaba ( Jordanië), Safaga en Sokhna (Egypte).

De vaarroute van de Costa Voyager combineert ontspanning en cultuur in een vakantie. Van de ene kant van de Rode Zee naar de andere en van een prachtige zee tot culturele en archeologische schatten van onmetelijke waarde. Zo brengt de excursie in Eilat de gast naar de natuurlijke oase in de Negev woestijn, het fort van Masada en de prachtige landschappen van de Dode Zee. In Aqaba krijgt de bezoeker de mogelijkheid om de uit de roze rotsen uitgehouwen stad Petra te bezoeken. Vanuit Safaga zijn er excursies naar Luxor en de Vallei der Koningen, bezoeken aan de tombes van de farao’s of de mooie natuur van Hurghada en het kristalheldere water van Mahamya. Vanuit Sokhna kunnen prachtige stranden bezocht worden.

Het schip, afkomstig van het Spaanse bedrijf Iberocruceros, heeft 416 cabines in totaal, waarvan 16 suites met panoramisch uitzicht en 12 suites met privébalkon. Relaxen en plezier maken wordt op de Costa Voyager mede gegarandeerd dankzij de drie restaurants, vier cafés, een theater, een wellness centrum met fitnessapparatuur, sauna en Turks stoombad, een zwembad, disco, winkelcentrum en een kinderclub.

De Costa Voyager is gebouwd door Blohm & Voss, een Duitse scheepswerf, en ging in 2000 in de vaart onder de naam ‘Grand Voyager’ bij de vloot van Iberocruceros. Voordat het schip gaat varen onder de naam van Costa Cruises ondergaat het enkele renovatiewerkzaamheden. Zo krijgt de schoorsteenpijp de gebruikelijk gele kleur met de herkenbare blauwe C erop geverfd en wordt de binnenkant zo gerenoveerd dat het voldoet aan de eisen van Costa. Zodra dit werk af is zal de Costa Voyager gaan varen en de gasten die uitstekende Italiaanse service bieden waar Costa om bekend staat.

24-10-2011 bericht uit de reiskrant (Telegraaf)

Veel banen door cruisen

De overkoepelende rederij Costa Crociere is de nummer een op cruisegebied in Europa. In 2013 zullen er in totaal 30 schepen van de drie verschillende aangesloten bedrijven rondvaren. Ze vervoeren tien miljoen passagiers wereldwijd, goed voor een omzet van miljoenen euro's. Dat het cruisen goed is voor Europa blijkt wel want het creëert 300.000 banen. Een deel daarvan is voor de werven die deze schepen bouwen. Zo heeft Carnival Cruises al meer dan vijftig schepen betrokken of besteld bij Fincancieri in Italië. Deze werf bouwt maar liefst vijf cruiseschepen per jaar.Costa Cruises wil uiteindelijk uitbreiden naar 22 schepen en de zestiende staat al bijna klaar. Dit zusterschip van de Favolosa, de Fascinosa, zal in april 2012 te water worden gelaten.

 

update 16 sept 2011 Nieuwe bestelling. (bron cruisetravel)

Nieuwe bestelling Costa Cruises bij Fincantieri

Costa Crociere S.p.A. heeft een nieuwe order geplaatst bij Fincantieri. Het nieuwe schip zal het grootste Italiaanse cruiseschip zijn en het tiende dat Costa Cruises het afgelopen decennium bij Fincantieri heeft besteld. Volgens planning wordt het schip in oktober 2014 geleverd. Dit innovatieve project staat opnieuw symbool voor de Italiaanse mogelijkheid om uitstekende producten te creëren wat betreft design, technologie en innovatie. Het doel is om het imago van ‘Made in Italy’ producten wereldwijd te versterken.

Ook werd bekend gemaakt dat de Costa Marina verkocht wordt. Het schip zal na 20 jaar trouwe dienst vanaf november 2011 geen deel meer uitmaken van de vloot.


         De Costa Marina


 

           


 

 
 

info pagina